Peste 130 de sportivi de toate vârstele au participat la prima ediție a evenimentului caritabil „Giarmata În Mișcare”. Toți s-au implicat pentru a strânge suma de 3.500 de euro pentru operația lui Cristian, care va avea loc în străinătate. Suma a fost cu mult depășită, implicarea comunității însemnând strângerea a peste 9.000 de euro. Banii acoperă nu doar operația, ci și toate terapiile lui de refacere, pentru o perioadă de șase luni.

Sâmbătă, 17 iulie, comunitatea din Giarmata a făcut mișcare în parcul Izvor, iar toate donațiile strânse au ajuns la Cristian, pentru o nouă operație în străinătate, fiind diagnosticat cu Sindromul West-leucomalacie Periventriculara (Tetrapareză Spastică severă). Până acum a suferit trei operații în străinătate. Săptămânal, Cristian participă la terapii, kinetoterapie, logopedie, terapie muzicală, terapie cognitiv-comportamentală, hipoterapie (terapie cu cai) la diferite centre din Timișoara și face progrese mari. De la un copil care abia articula câteva sunete în lumea lui, a ajuns un copil sociabil și mereu vesel.

Organizatorii au pregătit ture de alergat pentru adolescenți și adulți, iar pentru cei mici ture de alergat, bicicletă, role și trotinetă.

„Am pregătit ture de alergat pentru adolescenți și adulți, iar pentru cei mici, ture de alergat, bicicletă, role și trotinetă. Am fost impresionați să avem peste 130 de participanți înscriși în turele de mișcare. De la copii de 7,8 ani până la adulți trecuți de prima tinerețe, toți au făcut mișcare pentru Cristian”, a transmis Corina Matei, organizatoarea evenimentului.

Unsprezece ambasadori #DeFapteBune din Giarmata s-au înscris în cursa de strângere de fonduri și au alergat pentru Cristian. Pe lângă locuitorii comunei și alți zeci de timișeni, și oamenii din străinătate au donat bani pentru Cristian.

Sorin este profesor de limba engleză la Școala Generală din Giarmata și a reușit să strângă suma de 3.450 RON pentru operația lui Cristian. El a alergat în cursa cea mai lungă, pe un traseu de 5.5 km.

„O comunitate unită se construiește greu, dar Cristi a reușit să adune în jurul său mulți oameni cărora le pasă de sufletele din jurul lor. Am participat ca voluntar și ambasador la acest eveniment pentru că îmi doresc ca facerea de bine să devină o obișnuință, în special pentru elevii școlii noastre, iar profesorii ar trebui să le fie exemple de urmat în acest sens”, povestește Sorin Hagiu, Ambasador #DeFapteBune.

S-au strâns 9.600 de euro, iar Cristian va pleca împreună cu părinții lui pe 25 august, în Chișinău, Republica Moldova, pentru o intervenție chirurgicală numită Miofibrotomiei Subcutanate pe etape. Suma strânsă din donații acoperă complet operația și toate terapiile lui de refacere, pentru o perioadă de șase luni, datorită donatorilor.

„Operaţia se face sub anestezie generală şi constă în incizarea fibrelor spastice cu un bisturiu special. Intervenţia în sine durează maxim cincisprezece minute. Nu se foloseşte ghips, iar pansamentele se pot înlătura ziua următoare. Se recomandă repaus la pat timp de două săptămâni, perioada în care pacientul nu are voie să păşească. La o lună de la operaţie se poate începe treptat recuperarea”, spun organizatorii.

Claudiu Mihălceanu, primarul Comunei Giarmata, a fost și el Ambasador #DeFapteBune și a alergat pentru Cristian.

„Împreună, am strâns toti banii pentru operație și 6 luni de terapii pentru Cristian Niculcea. Suntem uimiți de implicarea oamenilor din Giarmata. Mulțumim fiecărui Ambasador #DeFapteBune, donator și voluntar care au făcut Giarmata În Mișcare un exercițiu impresionant al comunității. Am dovedit că suntem o comunitate și că putem face o schimbare chiar și cu resurse puține. Sunt mândru de Giarmata noastră!”, a spus primarul.

După turele de mișcare, participanții din Parcul Izvor au luat parte la un concert live cu Mihnea Vîlceanu și Stefan Trubadur. Seara s-a încheiat cu multă energie și dans alături de trupa de dans Smart Street Dance din Timișoara.

Evenimentul, aflat la prima ediție, a fost organizat de Kids Club Giarmata, La Milu și Primăria Comunei Giarmata. Kids Club Giarmata este un proiect LOGS-Grup de Inițiative Sociale. Voluntarii cu experiență în domeniul social, pedagogie și psihoterapie oferă gratuit pentru 15-20 de copii din Giarmata, art-terapie, activități recreaționale și educaționale.

19 iulie 2021

Peste 130 de sportivi, la „Giarmata în Mișcare”. S-au strâns mai bine de 9.000 de euro pentru Cristian

Copyright © ℗ ®™ 2020 O Sansa Pentru O Viata Normala Romania. Toate Drepturile Rezervate.

Facebook